FAQ

Hvordan kommer jeg i gang?

Du skriver til kontakt@odensekarateskole.dk og laver en aftale. Det er gratis den første måned, og vi optager nye medlemmer hele året, så det er bare om at få ringet.
Vi glæder os til at se dig ☺

Hvad skal man have på og med første gang?

Første gang du kommer til træning, skal du bare have almindeligt træningstøj og bare fødder. Når du melder dig ind i klubben, vil du få mulighed for at købe en karatedragt eller en Gi, som den hedder på japansk. Alle karate-udøvere træner i gi. 

På sigt vil det være en fordel at købe handsker, skinnebensbeskyttere, tandbeskyttere, skridtbeskyttere og brystbeskytter for pigerne, og det hele kan bestilles i klubben. 

Skal man være stor og stærk for at træne karate?

Nej! Alle kan træne karate både unge og gamle, drenge og piger. I Odense karate klub er der ca. lige mange drenge og piger, og vi har både pensionister og børnehavebørn, der er aktive i klubben.

Kan man træne, hvis man har gamle skader?

Alle kan træne karate – også dem, der har skader.
Hvis du har skader, skal du blot gøre instruktøren opmærksom på det, så kan instruktøren tilrettelægge træningen, så du også kan være med.

Kan mine børn træne karate?

Ja, det kan de, hvis de er blevet 5 år og er født i 2016. Vi har i Odense Karateklub to børnehold. Børneholdedne er for børn mellem 5 og 13 år. Hos de yngste har vi primært fokus på, at børnene begynder at lære forskellige karateteknikker, får bevæget sig og øver sig i at bevare koncentrationen, men først og fremmest har vi fokus på, at børnene har det sjovt i et trygt miljø. Hos de ældre børn øges fokus på selve karatetræningen, men samtidig også forskellige koordineringsøvelser blandet med lidt sjov. 

Jeg har ikke dyrket sport i flere år - kan jeg så starte?

Alle kan træne karate. Vores træning er tilpasset, så medlemmer med meget forskellige forudsætninger kan være med på samme hold.

Gør det ondt at træne karate, og er det farligt?

Nej, som udgangspunkt gør det ikke ondt, og vi får ikke nævneværdige skader.
Vi er meget opmærksomme på sikkerheden under træningen. Vi benytter sikkerhedsudstyr, når det er nødvendigt, og vi gør meget ud af at passe på hinanden, og vi er altid opmærksomme på, hvem der står overfor hinanden. Faktisk er der mange flere skader i f.eks. fodbold, håndbold og ridning.

Kan jeres karate bruges til selvforsvar?

Ja. I Goju Ryu Karate er selvforsvar et vigtigt element i træningen. Allerede som begynder vil man blive undervist i effektive og simple greb, slag, spark og frigørelses-teknikker. Vigtige elementer ved selvforsvar er selvtillid, sikre teknikker og en god fysik, derfor repeterer vi øvelser og teknikker mange gange. Dertil er styrke-, koordinerings- og konditionstræning er en etableret del af karate træningen.  

Hvor køber jeg udstyr?

Det kan du købe i klubben eller snarligt på vores hjemmeside

Hvad er reglerne for de forskellige bæltefarver?

Bæltefarver repræsenterer en karate-udøvers niveau. Alle starter som hvid-bælte. To gange om året er der bælteprøve / graduering. Det er instruktøren, der vurderer, om du er klar til at gå til graduering. Efter endt graduering vil du enten få et nyt farve bælte eller nogle snipper til at sy på det eksisterende bælte.

Hvis du ikke har lyst til at gå til graduering, er det også helt ok.

Hvilke forbund er I medlem af?

Vi er medlem af IOGKF, som er International Okinawan Goju-ryu Karate-do Federation, og som er en af de største og ældste karateorganisationer i Danmark og i verden.
Vi er ligeledes medlem af DGI Fyn.

Hvornår afholder I generalforsamling?

Det gør vi hvert år i februar måned. Indbydelse til generalforsamlingen kommer og på Facebook og på vores hjemmeside samt annonceres i selve klubben.