Om Karate

Okinawa Goju-Ryu er en verdensomspændende organisation med klubber over det meste af verden. I international sammenhæng er Okinawa Goju-Ryu velanset, hvilket i høj grad kan tilskrives vores internationale chefinstruktør Higaonna Sensei. Hvert år afholdes der en sommerlejr hvor karateudøvere fra hele verden mødes, og træner under Higaonna Sensei personligt.

HVAD ER KARATE?

Karate er japansk og betyder tom hånd, kunsten at forsvare sig uden våben. Hos os udøves stilarten Okinawa Goju Ryu der er en af verdens ældste. Stilarten har rødder tilbage til det antikke Kina. Okinawa Goju Ryu er et selvforsvarssystem, der er baseret på en kombination af bløde og hårde, cirkulære og lineære teknikker. Det bevirker bl.a. at systemet er utroligt effektivt som selvforsvar, både for mænd, kvinder og børn.

EFFEKTIV SELVFORSVAR

Karate betegnes som et af verdens mest effektive selvforsvarssystemer. Det skyldes bl.a. at de grundlæggende parader, stød, spark og bevægelser trænes igen og igen i forskellige serier og kombinationer med og uden partner. Det betyder, at enkelte teknikker automatiseres, så de naturligt kan bruges, alt efter situationens udvikling og alvor.

For at optimere effektiviteten af teknikkerne, bruges der også sandsække, puder og plethandsker  i træningen. Ved hjælp af redskaberne kan man nemlig afprøve sine teknikker fuldt ud, uden at skade sig selv eller andre.

FYSISK & MENTAL TRÆNING

Karate er en af de få idrætsgrene i Danmark, der tager udgangspunkt i både det fysiske og i det mentale. Alle karate lektioner starter med meditation, hvor man samler sine tanker og forbereder sig på træningen. I dagligdagen lægges der vægt på, at træning foregår i et naturligt samspil mellem det fysiske og det mentale.

Vi træner hele kroppen. Grundtræningen indeholder både kredsløb-, udholdenheds- og styrketræning. Desuden arbejdes der med vigtige områder som smidighed, balance, koordination, hurtighed og reaktionsevne. Samtidig styrkes psyken og koncentrationsevnen gradvist i træningen.