Funktionel karate

Funktionel karate er et hold for voksne, 16 – 65 år, hvor vi har fokus på selvforsvar og fysisk træning. Så er du voksen og vil du gerne komme i bedre form og lære selvforsvar er dette et hold for dig.

I træningen har vi fokus på, hvordan man med simple funktionelle spark, slag, frigørelses- og fastholdelsesteknikker kan komme væk fra en potentiel farlig situation. Vi træner både med stående kamp og gulvkamp. Denne del af træningen er teknisk betonet og er baseret på elementer fra den klassiske okinawiske karate.

Et godt fundament for selvforsvar er at have en stærk og smidig krop. Den menneskelige krop er skabt til at bevæge sig, men det er mange af os, der glemmer i en travl hverdag. Som en fast del af træningen fokuserer vi derfor på øget styrke, hastighed, balance, smidighed og reaktionsevne. I denne del af træningen henter vi både inspiration fra karatetræningen og fra (thai)boksning, yoga, HIIT- og cirkeltræning. Vi arbejder både med og uden redskaber. Redskaber, vi eksempelvis bruger i træningen, er Chi ishi (en lang pind med en vægt/sten i den ene ende), sparkepuder, pads, kettlebells, TRX og sjippetove .

Til Funktionel karate træner vi i almindeligt træningstøj, eksempelvis shorts og en t-shirt. Det eneste krav er, at tøjet kan tåle, at der kan bliver revet lidt i det under træningen.

Husk vand.

Instruktørerne på holdet er:

Kristian 42 år, sort bælte i Goju Ryu karate, tidligere trænet thaiboksning, uddannet sygeplejerske og forsker i psykiatri.

Patrick 25 år, blåt bælte i Goju ryu karate og blåt bælte i Brazilian jiu jitsu.

For mere information kontakt Kristian Paaske på mail: kristianjulpaaske@gmail.com eller TLF: 24964204